Thuisdiensten
Openingstijden

maandag     9.00 - 12.00 u.
dinsdag     9.00 - 12.00 u.
   17.30 - 19.00 u. (enkel na afspraak)
woensdag     9.00 - 12.00 u.
donderdag     9.00 - 12.00 u.
vrijdag     9.00 - 11.30 u.

Elke werkdagnamiddag op afspraak

De thuisdiensten van het OCMW werden hervormd. De dienst voor gezinszorg, de poetsdienst en de klusjesdienst werden allemaal ondergebracht in één overkoepelende dienst. Als je hulp in huis nodig hebt, kun je voortaan bij één aanspreekpunt terecht.

Door het samenbrengen van de verschillende diensten kan de hulp veel vlotter afgestemd worden op jouw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld, als je poetshulp krijgt maar gedurende een beperkte periode ook gezinszorg nodig hebt of er een kleine klus moet opgeknapt worden, kun je zonder doorverwijzing of bijkomende administratie geholpen worden.

De belangrijkste vormen van hulp:

  • Gezinszorg: hulp in het huishouden, persoonlijke verzorging en hygiëne, wassen, boodschappen doen.
  • Poetshulp: onderhoud en schoonmaak van de woning.
  • Klusjesdienst : kleine klussen in en om de woning.

 

Voorwaarden:

Je kunt een beroep doen op de thuisdiensten van het OCMW als je het tijdelijk of blijvend moeilijk hebt met huishoudelijke of verzorgende taken en als je hier niet zelfstandig voor kunt instaan. Dit kan om uiteenlopende redenen zijn, zoals ziekte, revalidatie, leeftijd maar ook sociale of financiële moeilijkheden. Door inschakeling van de thuisdiensten geeft het OCMW je de kans om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Bovendien ontlast je hiermee ook de mantelzorgers (familie, vrienden, buren die bijspringen). De bijdrage die je voor de hulp moet betalen, is afhankelijk van je inkomen.


OCMW biedt nog meer hulp:

Daarnaast biedt het OCMW ook specifieke hulp zoals warme maaltijden aan huis, vervoer via de Minder Mobielen Centrale en  thuisopvang voor zieke kinderen.Heb je vragen of moeilijkheden? Blijf er niet mee zitten maar neem contact op. Het OCMW zoekt samen met jou uit welke de beste oplossing is.
OCMW Zwijndrecht
03 250 18 18
thuisdiensten@zwijndrecht.be