Juridische dienst
Openingstijden
Enkel op afspraak.
Contactpersoon

De jurist van het OCMW Zwijndrecht verleent eerstelijns juridisch advies. Dat wil zeggen dat de jurist je praktische inlichtingen geeft, juridisch advies en bijstand rond rechtsprocedures verstrekt.

Daarnaast maakt hij ook deel uit van de dienst voor schuldbemiddeling.

 

Als inwoner van Zwijndrecht kun je bij de jurist terecht met vragen over echtelijke moeilijkheden, problemen rond onderhoudsgeld, vragen over bezoekrecht, huurperikelen, moeilijkheden bij een koop, onduidelijke overeenkomsten, lastige buren, enz.

Hij luistert naar je problemen en je vragen waarna hij een advies formuleert. Dit advies bevat de nodige en correcte informatie over de rechtsmiddelen waarop je aanspraak kan maken. Samen met jou zal de jurist het nodige zal doen zoals bijvoorbeeld een aangetekend schrijven of een verzoekschrift opstellen. In bepaalde zaken is het nodig dat de jurist je doorverwijst naar de bevoegde dienst of persoon zoals een notaris of een advocaat. Wanneer het tot een rechtsprocedure komt, kan de jurist de nodige informatie bezorgen over het aanstellen van een (gratis) advocaat. De jurist voert zelf geen procedure voor de rechtbank.

 

Deze dienstverlening is geheel kosteloos.

Net als een advocaat is ook de jurist onderworpen aan het beroepsgeheim zodat in alle vrijheid een probleem openlijk kan besproken worden.

 

De jurist van het OCMW Zwijndrecht, Bert Simons, heeft spreekuur op dinsdag (met avondzitting) en donderdag op het OCMW telkens na afspraak.